Activiteiten ter plaatse

Activiteiten ter plaatse:

zonop over de hohnek
Ochtend-
gemzenwandeling
bijenwastekening moederdag
Bijenwastekenen
 
Cani wandelen
Cani-rando
 
wandelen
Wandelen
 
ayurvedisch massage
Ayurvédische
massages
logo casa cara
Healingpraktijk
Casa Cara
Wandelen met een Joelette
Joelëttetocht
 
pijl en boog schieten
Pijl en
boogschieten

Een wandeling bij zonsopkomst:

Beleef deze magnifieke ervaring om rond zonsopkomst naar Le Hohneck, de hoogste berg van de Vogezen te rijden. Op 1364m hoogte geniet u met een kop thee of koffie van de prachtige zonsopkomst en de vergezichten. Tijdens een kleine wandeling kunt u de gemzen bewonderen want s'nachts en s'ochtends vroeg zijn de bertoppen hun speelterrein. Overdag gaan ze weer naar lager gelegen gebieden waar ze veiliger zijn.
Bij thuiskomst staat er een heerlijk vers ontbijt voor u klaar!

Workshop bijenwastekenen:

Deze door Matty georganiseerde workshop is geschikt vanaf 7 jaar.
Met kleurrijke bijenwas en een speciaal voor dit doel geschikt strijkijzertje schilder je op intuïtie, met prachtige tekeningen als resultaat! Je hoeft dus niet creatief te zijn en geen ervaring in schilderen te hebben. Door er gewoon zin in te hebben en zo weinig mogelijk te denken laat je je verrassen door jezelf. Bij genoeg animo geeft Matty deze workshop.

Cani-rando:

Sebastien komt samen met zijn vijf honden naar Casa Boslimpré toe waar vandaan de wandeling wordt gedaan. Je wandelt met een sledehond aan een riem die met een band om je middel vastzit. Ervaar hoe ongelofelijk lief de sledehonden zijn en hoe goed ze naar jou kunnen luisteren! Sebastien kan je tijdens de wandeling van 1,5 à 2 uur precies vertellen waar de honden vandaan komen en wat voor karakters ze hebben. Deze activiteit is uitermate geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen een bijzondere ervaring. Tijdens de zomerperiode wordt deze activiteit bij voldoende animo wekelijks georganiseerd.

Op pad met het ventje:

Casa Boslimpré heeft voor kleine kinderen een natuurwandeling uitgezet: "op pad met het ventje" met leuke opdrachtjes voor kinderen. De wandeling start direct vanaf ons terrein.

Ook gelijk vanaf Casa Boslimpré ons terrein zijn er al uitgezette paden. Op 200m van onze ingang loopt zelfs de bekende GR.553, een langeafstandsroute die door heel Frankrijk loopt. Casa Boslimpré heeft wandelkaarten over de omgeving te leen.

Ayurvédische massages:

Onze buurman, François, komt op verzoek op Casa Boslimpré, heerlijke ontspannende Ayurvédische massages geven. Je kan al massages laten doen vanaf 15 minuten tot een uur!
Wat is er heerlijker dan je lekker te laten verwennen tijdens je vakantie? De korte massages zijn ook zeer geschikt voor kinderen. Bij voldoende belangstelling wordt deze activiteit eens per week aangeboden.

Reiki/healingbehandelingen in praktijk Casa Cara van Matty:

Wil je nog meer ontspanning en meer in verbinding komen met jouw innerlijke kracht dan kan je Matty om een energiebehandeling vragen. Of vraag een Luisterkind afstemming aan.
Meer info: casacara

Aangepaste activiteiten in de Vogezen

Wandelen met een "joëlette".

Dat is een vervoersmiddel met één wiel met een stoel erop en met twee lange stokken voor en achter, voor de begeleiders. Op deze manier komt de rolstoelgebruiker ook op onbegaande wegen tot zelfs bovenop de hoogste top van de Vogezen; Le Hohneck (1332m). De wandeling wordt gedaan met een gids die ook veel weet te vertellen over de omgeving met zijn geschiedenis en flora en fauna.

Een toerrit in een kart of slee met sledehonden ervoor. We kennen een enthousiast jong echtpaar die deze ritten verzorgt in de bergen / bossen van de Vogezen. Een sensatie op zich!

Tapas Workshop

Foto van tapas

Wordt verzorgd door Nathalie, onze Nederlandse buurvrouw.

De Tapasworkshop staat in het teken van de heerlijke mediterrane keuken; verse basic ingrediënten die voor verschillende en verrassende smaken zorgen. De verscheidene gerechtjes zijn eenvoudig te bereiden en gooien hoge ogen op een feestje.
Een workshop duurt gemiddeld drie uur. Na samen in de keuken gestaan te hebben, is het met een drankje dubbel en dwars genieten van de variëteit aan eigen gemaakte hapjes. Aan het einde van de workshop krijgen jullie alle recepten in een kookboekje mee naar huis.

Bij minimaal 6 personen gaat door.

Pijl en Boogschieten voor jong en oud

Ook deze activiteit hebben we naar Casa Boslimpré kunnen krijgen. Echt leuk voor jong en oud! Onder professionele begeleiding en met professioneel materiaal leer je de fijne kneepjes van het boogschieten, waarbij vrouwen en kinderen soms beter zijn dan de vaders...smile
Tijdens de zomerperiode wordt deze sportieve en gezellige activiteit bij voldoende animo wekelijks georganiseerd.